ATE
Alsódobszai Hernádmenti Természetvédelmi Kulturális és Sport Egyesület


Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):

Egyesületi jótékonysági bál

Telt házasra sikerült 49 fő részvételével idei egyesületi bálunk. Most először fordult elő, hogy teljes zenekar (élő dob kísérettel) zenélhetett kiváló minőségben az este folyamán, amit köszönünk a Rumba Roll Zenekarnak, akik önköltségi áron felajánlották szolgáltatásukat. Szintén köszönjük Bajnay Pálnak, aki 200 km-ről hozta le szintén nagyon kedvezményesen a vacsorát, ami hidegtálból, illetve tarhonyás sertéspörköltből állt, desszertnek különféle süteményekkel tarkítva.
A helyszín az alsódobszai kultúrterem volt, melyet Bűdi Károly Polgármester Úr és az önkormányzat biztosított. Ezúton is köszönjük a segítséget!
Már az elején feldobta a hangulatot sztárvendégünk, Nachladal István rockénekes, aki unlpuged énekelt külföldi és magyar rock slágereket falubeli és egyesületi tagjaink vokális és hangszeres kíséretével. Az éjféli tombolahúzáson különféle nyeremények találtak gazdára, jégkaparótól a házi kacsáig. A fiatalabb korosztály egész hajnal 4 óráig kitartott.
Köszönjük mindenki segítségét, aki hozzájárult rendezvényünk létrejöttéhez, legfőképp azoknak, akik eljöttek!Egyesületi bál


IX. Egyesületi nap

Július 16-án, kilencedik alkalommal rendeztük meg egyesületi napunkat, és tanösvény túránkat, melynek a túra része sajnos a rendkívüli időjárás miatt elmaradt. A szokásos reggeli időpontban 15-en jelentek meg akik várták a túrát, amit fokozott csúszásveszély miatt biztonsági okokból nem indítottunk el. 1-2 órás tanácskozás után úgy döntöttünk megtartjuk rendezvényünket, bármilyen idő is legyen, mivel a vaddisznó meg lett lőve, elő volt készítve főzésre. Úgyhogy szakadó esőben nekiláttunk a főzéshez, és a nap végére kiváló hangulat emelkedett tetőfokára. A nap folyamán mintegy 60 fő jelent meg.
A gyermekek se unatkoztak, ugyanis foglalkoztatók, természetismereti kirakók várták őket az ifjúsági klubban, egyesületünk, és a Magyar Madártani Egyesület Zempléni Helyi Csoportja jóvoltából.
Délután a Szerencsi Shotokan VSE karatebemutatója nyűgözte le a közönséget. Köszönjük Varga CSaba sen sei, és csapata önzetlen segítségét, akiket nem rettentet vissza az eső, de még a vizes sár sem. Utána Jordán Adrienn nagyszerű könnyűzenei műsora következett, majd a Tátorján Rockegyüttes lenyűgöző produkciója. Az estét Golenya Dávid zenei műsora zárta, melyre mindenki táncra perdült.
Köszönjük Bűdi Károly polgármester úr, és Alsódobsza Önkormányzatának támogatását a helyszín biztosításáért. Kiss Ferenc (Kemely és Vidéke VT) tagtársunknak kifejezetten köszönjük az ismételt vaddisznó felajánlást, melyből mindenki jóllakott. Köszönjük Bűdi Sándor korlátlan védőital ellátását (Alsódobszai barackpálinka) és a Katona és Társa Bt (dobszai kisbolt) kenyérfelajánlását! Köszönjük a Mogyoróskai Csonkás tanya sárgabarack ellátmányát! Az egész napos profi hangosítás felajánlását szintén köszönjük Szabados Ferenc és Szabados Péternek! Bár a túra és terepfutás elmaradt, ezt a részét igyekszünk bepótolni mihamarabb! Ezúton is köszönjük minden aktív tagtárs, falubeli segítségét a szervezésben, támogatóinknak és fellépőinknek!


Nyári túra a tanösvényen


Retro Disco


2016. április 16-án szombaton Retro Discot szervezünk. 19.00 körül közös lángos sütéssel, beszélgetéssel kezdünk. A rendezvényen a 80-as és 90-es évek disco, pop, rock slágerei lesznek hallhatóak részben laptop, nagyrészt pedig élőzenei előadásban. Kiss Feri aktív tagunk jóvoltából vaddisznópörkölt is lesz az este folyamán!
Belépő 1000 Ft, amely tartalmazza az üdítőt, rágcsálnivalót, és az ennivalót. Nem kötelező, de akinek van retro öltözéke (szülőknek) nyugodtan felveheti. Nem baj ha méretben nem jó, nem fogjuk kiröhögni :))
Mindenkit szeretettel várunk!
A szervezés érdekében április 14-ig mindenki jelezzen vissza e-mailben vagy telefonon!


IX. Szakmai nap

Február 20-án sikeresen megtartottuk IX. szakmai napunkat. Az ország számos pontjáról mintegy 40 fő látogatott el a rendezvényünkre. Alsódobszán kívül vendégek jöttek Miskolc, Mezőkövesd, Tiszaladány, Mogyoróska, Sajóecseg, Tiszaújváros, Fony, Megyaszó, Cserépfalu, Nagykőrös településekről. A program folyamán vendégünk volt a Szent István Rádió, amely közvetítette az eseményeket. Bűdi Károly polgármester megnyitója előtt a rögtönzött helyi kórus adta elő az Üzenet a Kék Bolygónak című dalt, majd Ferenczi Krisztián trombitajátékát hallhatta a közönség. Az első előadást, a természetvédelmi őrszolgálatról Dobrosi Dénes mutatta be, őt követte Spéder Ferenc a Harangod kistáj bemutatásával. Dobai Ádám egyesületünk titkára a tavaly évben megvalósított programokról tartott vetítést. Dobai Tibor egyesületi tagunk saját készítésű lángossütő felajánlásának köszönhetően nagyüzemi szinten készülhetett az ebédnek való. A délutáni szekciót Dobrosi Dénes Az alföldi erdők ökológiai jelentősége című előadása nyitotta meg, majd Szitta Tamás a Szalakóta Egyesület képviseletében mutatta be a szalakóta védelem jelentőségét, valamint magát a szalakótát. A nap zárásaként Simkó Szilárd diaporáma vetítését csodálhattuk meg. Szeretettel várunk egy év múlva ugyanitt mindenkit! Köszönünk minden segítséget, és felajánlást amivel színvonalasabbá tehettük rendezvényünket!
“Semmi sem rombolja annyira az ember testét, mint a tartós tétlenség.” (Arisztotelész)

Honlapkészítés